Knuffels haken 

Bij het kinderpersbureau in Kapelle werken ze met iPads. Om de kinderen nog meer tools als jeugdreporter mee te geven heb ik lessen gegeven over het werken met iMovie. Hier een trailer over het probleem hondenpoep. 

In deze trailer zie je hoe de kids zelf aan de slag gaan met het maken van trailer met iMovie. En na iMovie heb ik de kinderen natuurlijk ook 2 lessen gegeven over het maken van een eigen website met wix.com

Als MediaCoach heb ik ook lessen Mediawijsheid gegeven aan groep 7/8. Soms een eye-opener voor leerlingen en heel goed om net voor de puberteit ze bewust te laten worden van alle (Social) Media om hen heen. Ook heb ik ouderavonden gegeven op scholen en in de kinderopvang. De voorleescoordinatoren worden tijdens de cursus Mediawijs gemaakt met het werken met de iPad. Naast boeken bestaan er namelijk ook geweldige prentenboeken apps om voor te lezen met peuters en kleuters. Ook de ouderbetrokkenheid kan vergroot worden met de iPad.

 

Als MediaCoach houd ik me ook bezig met de Social Media van Bibliotheek Oosterschelde. 

 

 

Juni 2017 was de eerste CoderDojo in Goes als een soort proef en deze middag werd druk bezocht. Op 10 februari 2018 zijn we gestart met op elke tweede zaterdag van de maand een vaste terugkerende CoderDojo in Bibliotheek Goes. Ik vind het het leren programmeren erg belangrijk. Ik vind dat het onderwijs ook meer tijd moet besteden, vooral aan het computational thinking, het oplossingsgericht leren denken. Als MediaCoach en Specialist Digitale Bibliotheek heb mezelf aangemeld als mentor/kartrekker (Champion) van de Oosterschelde regio. Ik organiseer maar ik kan dit niet zonder de echte helden, de enthousiaste Ninja's die de kinderen helpen bij het programmeren.

Voor Healthclub Salus in Tholen heb ik de Social Media opgezet. Ook bij voetbalvereniging Tholense Boys heb ik een aantal jaar de website, narrowcasting en social media beheerd. 

    ©2020 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0