Dit is juf Sas

Op 20 april 1969 kwam ik in Kaapstad, Zuid-Afrika ter wereld. Ik was kind nummer vijf in het gezin en heb drie broers en 1 zus boven me. Op mijn zevende zijn we naar Nederland verhuisd. In Nederland kwamen we terecht in Papendrecht. Daar heb ik de Prines Margrietschool school en de Lage Waard doorlopen. Na mijn VWO diploma ben ik bij de Credit Lyonnais Bank gaan werken in Zwijndrecht. Inmiddels had ik al verkering en toen we een huis konden kopen in Zwijndrecht, zijn we daar gaan wonen. In Zwijndrecht zijn onze twee dochters geboren. Na 8 jaar Zwijndrecht waren we toe aan iets anders en dat werd een verhuizing naar Zeeland. Niet lang daarna werd ons derde kindje geboren. Nadat ik een baan als peuterleidster bij de peuterspeelzaal kreeg, besloot ik de Digipabo te gaan doen. Een zware maar mooie tijd. Studeren met 3 kleine kinderen en een man in ploegendienst was niet altijd makkelijk maar de lol heeft me er doorheen gesleept. Na 2 1/2 jaar kon ik het papiertje "leerkracht in het basisonderwijs" ophalen. Ik had al een baan als juf van groep 1/2. Na een paar jaar ben ik overgestapt naar groep 7/8. Weer heel wat anders maar ook geweldig om te doen. 

 

Op 1 januari 2009 ben ik van baan veranderd en ben ik begonnen bij Bibliotheek Oosterschelde Hier heb ik het project Kunst van Lezen, de Bibliotheek op school(dBos) opgezet bij 4 scholen waar ik probeerde het leesplezier van de leerlingen te vergroten. vanaf 1 januari 2010 t/m 1 juli 2016 ben ik werkzaam geweest als specialist Jeugd en Jongeren waar ik me bezig hield met het beleid rondom taalstimulering, leesbevordering en mediawijsheid voor de doelgroep van 0 t/m 12 jaar. Hier onder valt het project BoekStart, BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school(dBos) PO. Ik ondersteunde het team leesconsulenten en gaf met veel plezier de cursussen Voorleescoordinator en Open Boek, opleiden van (voor)leescoördinatoren in de kinderopvang en in het onderwijs. Per 1 juli 2016 ben ik overgestapt en heb ik nu de functie Specialist Digitale Bibliotheek waar ik me als gecertificeerde MediaCoach ga richten op alle digitale zaken die spelen bij Bibliotheek Oosterschelde.

 

Naast mijn werk ben ik gek op voetbal en ik probeer een of twee keer hard te lopen. Ik tuinier, lees van alles, kijk graag naar films en series. Stedenstrips vind ik heerlijk en ben een echte cultuurliefhebber. Ook ben ik bijna niet meer te scheiden van op mijn iPad. Het maken van websites en filmpjes vind ik ook echt ontspannend. Kortom vaak zijn de dagen te kort!

 
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0